J'aime, J'aime Durbuy

Ben jij ook klaar voor deze nieuwe week?

Ik hoop dat jij net zo'n goed weekend hebt gehad als ik. Een kleine tip: zorg ervoor dat je regelmatig een beetje tijd neemt voor jezelf, iedereen moet al eens zijn batterijen opladen om er zo weer kei hard tegenaan te kunnen! Laat dat nu net zijn wat ik dit weekend heb gedaan in de Waalse Ardennen, de perfecte plek om rust te vinden, en je hoeft er helemaal niet ver voor te gaan!


We hebben verschillende plekjes bezocht, maar we kozen om te verblijven in het kleinste stadje ter wereld; Durbuy! Het was erg leuk overnachten in het hotel Eau de Roche. Bij onze aankomst kregen we een perfecte ontvangst door de uitbaters, meteen een rondleiding doorheen het volledige hotel eeeeeen -het beste stuk vermeldde ik nog niet- de wellness!

Hierna hebben we ons meteen geïnstalleerd in onze kamer, maar dan kregen we echt een enooorme honger! We hadden snel veel eten nodig. Gelukkig was er vlak over ons een hotel een frituur waar je heerlijke Waalse balletjes in tomatensaus kon eten! Belgischer kan toch niet?

Na onze gezonde -ahuuum- maaltijd, gingen we een wandeling maken doorheen de idyllische straatjes van Durbuy. We bezochten er super schattige lokale winkeltjes. Een leuke tip; zorg dat je er zeker een pot confituur meeneemt, deze zijn zoooo goed!


Door de warmte waren we al snel aan verfrissing toe. Met een glaasje rosé en een kleine snack namen we plaats op het terras van La Bru'sserie by Wout Bru. Het was zo'n aangename ervaring, en zo'n mooi setting, dat we besloten er te reserveren voor de avond.


Hierna gingen we terug naar het hotel om te genieten van onze kamer en natuurlijk van het zwembad!

Na onze wellness namiddag, begaven we ons terug naar Le Sanglier des Ardennes om aan tafel te gaan bij Wout Bru, en OH MY, het water loopt me nog steeds in de mond als ik eraan denk! Allereerst, was de service bij La Bru'sserie "impeccable"! Ten tweede, was het interieur echt spot on! Ten derde, waren de gerechtjes echt kleine schilderijtjes en bovendien overheerlijk. Omdat we niet erg veel honger hadden -hoe kon het ook na zo'n dag?- besloten we 4 tapasgerechtjes te nemen; dim sum, een poke bowl, tempura van kreeft en een burrata slaatje met tomaatjes. Oke, ik moet toegeven dat we nog wel elks een tweede portie hebben bijgevraagd... het was dan ook ZO smakelijk. Om het goed af te sluiten, dronken we een glaasje armagnac van 1971. Dit was het ultieme slaapmutsje, we zochten dan ook snel weer ons Kingsize bed op.

Aaah, ik moet zeggen, ik ben helemaal relaxed nu! Volledig klaar om deze week te starten. We zullen zeker weer snel terug gaan.


Ik hoop dat dit voor jou een optie geeft om eens even goed tot rust te komen, zonder er kilometers voor te moeten reizen.


Blijf relaxed en beloon jezelf van tijd tot tijd!


Ik wens jullie een knallende week toe!


XO Kimberly

41 views