Knap staaltje internationale architectuur in Antwerpen

In dit artikel zet ik graag even enkele Belgische interieur ontwerpers en vormgevers in de verf. En niet de kleinste, maar een duo dat onlangs nog het wereldnieuws haalde. En ik heb het geluk om een pand te mogen verkopen dat werd aangekleed door dit dynamische duo en daardoor zelfs een nog exclusiever stukje vastgoed werd dan dat het al was.

Ik heb het over architect Vincent Van Duysen en interieur vormgever Axel Vervoordt. Deze namen komen je waarschijnlijk wel bekend voor als je je graag verdiept in architectuur, maar eerder ook omdat ze niet grote koppen haalden in het internationale nieuws. Ze werkten samen aan het huis in California van - niemand minder dan - Kim Kardashian en Kanye West. Ikzelf ben persoonlijk altijd al een grote fan geweest van Van Duysen zijn design, ook omdat zijn naam vaak viel in de serie: Million Dollar Listing. - Plus ik zag op zijn instagram pagina dat hij ook teckels heeft als huisdieren, dus je begrijpt al dat hij daardoor nog hoger in mijn lijstje kwam te staan. Haha! -


Mijn eerste ervaring met Van Duysen was in een gebouw, door hem ontworpen, vlak over ons Engel & Völkers kantoor. Hier heb ik, als één van mijn eerste taken in het vastgoed, enkele appartementen verhuurd. Voor mij persoonlijk zie ik zijn werk als: een slimme manier van ruimtes benutten, deuren/kasten helemaal tot aan het plafond reikend in combinatie met grote schuifdeuren en zijn manier van een ruimte strak te designen zonder de leefbaarheid eruit te halen. - Ik ga hier zeker geen les in architectuur geven, daar zijn andere sites voor maar ik geef jullie liever mijn eigen kijk op de zaak. - Wat ik hiermee bedoel is dat het interieur strak en knap is, zonder het warme en huiselijke eruit te halen. Het is geen interieur waar je bijna niet durft te bewegen - laat staan met kinderen - omdat het zo clean is. Ik bedoel, kijk maar naar de kroost van de Kardashians.


Met Axel Vervoordt kwam ik in aanraking bij een event van het Belgische horlogemerkt Raidillon én ook bij een appartement dat ik in verkoop had bij de Vlaeykensgang. Wie Vlaeykensgang zegt, zegt Axel Vervoordt, en ik vind echt dat hij wonderen kan verrichten in een kamer. Hij kan een ruimte zoveel identiteit geven. En hij is zoveel meer dan alleen een decorateur, maar iedereen die mij kent weet dat ik niet echt into kunst en antiek ben. Maar ik vind het prachtig hoe hij een modern interieur in harmonie brengt met enkele antieke stukken en krachtige schilderijen.

Ik ben een enorme fan van het samenbrengen van moderne levensstijl en de ziel van een gebouw. En dat is nu echt één van de troeven van deze loft. En oh ja, het is echt dé definitie van een loft hier; de grote open ruimtes en het behouden van de betonnen balken zetten deze term kracht bij. Dit gebouw was een oude tabak opslagplaats en werd pas later in appartementen opgedeeld. De industriële sfeer wordt hier volledig omarmd en "chiquer" gemaakt door het design.


De loft is enorm licht en tot in de kleinste details afgewerkt met het gebruik van een matte parket, carrara marmeren werkbladen, nikkel kranen... De keuken is de droom van iedereen die van koken en gasten ontvangen houdt. Veel opbergruimte door de op maat gemaakte kasten, en keukenapparatuur om U tegen te zeggen!


Er is verder ook een mooie balans tussen het dag gedeelde en nacht gedeelte, deze twee ruimtes worden afgescheiden door een grote schuifdeur. Achteraan bevinden zich de slaapkamers in alle rust. De badkamers zijn op zen minst te zeggen ongewoon, én geven een erg luxueus wellness gevoel door de dubbel deur die volledig open gaar en de marmeren afwerking.

Dit zijn één van de weinige zaken die deze loft zo speciaal maken. Ik zou zeggen dat je best snel je vastgoedportefeuille uitbreidt met een echte van Duysen, want hij zal Belgische architectuur alleen nog maar meer op de kaart zetten. En zelfs momenteel zijn er weinig appartement in Antwerpen centrum die volledig door hen werden gedaan. En hier heb je dan nog dé extra dat de locatie echt subliem is én met een eigen autostaanplaats op de -1!


Het gebouw bevindt zich midden in het centrum, op 2 minuten wandelen van de grote shoppingstraten, op 10 minuten van het Centraal Station en op 1 minuut van de zaterdag- en zondagmarkt!


Ik kan nog uren vertellen over dit appartement en de designers, maar dat laat ik graag over voor en bezoek! Ik zou dus zeggen; neem snel contact met mij op en ik zal je graag vertellen waarom dit een opportuniteit is die je niet wilt missen!


Altijd hier voor een babbeltje over vastgoed!


All the best,


Kimberly

74 views