Stap binnen in mijn kantoor!

Vandaag neem ik jullie mij in mijn kantoor om op die manier Engel & Völkers beter te leren kennen!

Het leek mij een leuk idee om jullie wat meer te informeren over het bedrijf waar ik momenteel werkzaam ben. Als sinds februari 2016 maak ik deel uit van het Engel & Völkers verhaal, een verhaal dat ik met jullie graag wil delen. Later zal ik ook meer vertellen over mijn evolutie binnen Engel & Völkers maar het is belangrijk dat jullie mee zijn in het concept waar ik voor gevallen ben.


Het begon allemaal in 1977, dus ongeveer 40 jaar geleden werd het bedrijf opgericht als Engel & Cie in Duitsland. De naam Engel & Völkers kwam pas naar voren in 1986 wanneer de originele oprichter overleed, en zijn partner Christian Völkers het roer overnam. Jarenlang was het kantoor enkel actief in Duitsland, tot dat een nieuwe vestiging tot stand kwam in Palma de Mallorca in 1990.


Vandaag de dag zijn er maar liefst 800 shops, verspreid over 34 landen, wereldwijd actief. Deze uitbreiding kwam er door het gebruik van een franchise systeem. Hierbij wordt een contract gesloten tussen de franchisegever (E&V) en de licentiepartner zodat deze laatste kan verkopen met de tools/kennis en onder de naam van Engel & Völkers. De licentiepartner van ons kantoor in Antwerpen heeft bijvoorbeeld een licentie gekocht om te handelen in Antwerpen-Centrum, waardoor wij in een afgebakend gebied kunnen opereren. Elke makelaar binnen ons kantoor heeft dan ook zijn eigen stuk in deze regio waar hij verantwoordelijk voor is.

Deze shop opende onlangs zijn deuren in Belize, wat zich in Centraal-Amerika bevindt, naast Guatemala en Mexico. Zo kan je maar zien dat we werkelijk overal zitten!

In mijn ogen is het echt een enorm voordeel om te werken voor een bedrijf dat doorheen de jaren zo’n succesvolle formule heeft kunnen ontwikkelen. Wat hierbij aansluit is dat er ook speciale E&V Academies zijn opgericht om alle vastgoedmakelaars te trainen. Iedereen moet door de eerste training van één week gaan. Wij hebben een academie in Brussel, waar ik mijn training heb gevolgd. Maar wereldwijd zijn er ondertussen 10.000 mensen werkzaam onder Engel & Völkers. Vandaar dat er ook academies zijn in Parijs, Barcelona, Hamburg….

In Antwerpen ligt onze focus op het residentiële vastgoed, maar er zijn nog andere takken onder de Engel & Völkers naam zoals: commercieel vastgoed, een vliegtuigen- en jachtendepartement. Om ons wereldwijde netwerk te ondersteunen, werken we in de kantoren onderling met een kruisbestuiving en met een referral systeem. Met name dat we bijvoorbeeld panden vanuit Spanje mee adverteren in onze vitrine, en wanneer dat we daar klanten voor hebben, kunnen wij deze doorgeven en verkrijgen wij een deel van de verkoopcommissie.


Deze hele strategie heeft ons op wereldvlak natuurlijk een echte marktleider gemaakt in exclusief vastgoed. Dit heeft als negatief kantje dat sommige mensen denken dat hun pand niet voldoet aan onze “standaarden” en dat wij het niet zouden willen opnemen in onze portefeuille. Daar slagen ze de bal volledig mis, we zijn niet enkel actief in de hogere klasse van panden, wij kunnen voor elk pand een gepaste verkoopstrategie vinden. Daar zijn we nu eenmaal voor getraind! Wij ontvangen iedereen graag met open armen en weten dat onze expertise écht bij iedereen van pas kan komen.

Een ander opvallend aspect is dat wij een GG-magazine uitbrengen waarin panden geadverteerd worden van over heel de wereld. We hebben verder nog een Private Residences boekje met panden van onze 24 kantoren in België en onze Private Brochure met lokale panden. Natuurlijk hebben we dan ook nog erg veel online marketing tools ter onzer beschikking, een printshop om kaartjes te maken, sociale media tools…


En omdat de boog niet altijd enkel gespannen moet staan, heeft Engel & Völkers in samenwerking met Land Rover een Polo school opgestart in; Hamburg, Berlijn, Mallorca en Argentinië. Dit om het verhaal van Engel & Völkers nog harder te versterken. Deze sport is niet zo bekend in België, maar moest het jou aanspreken is Duitsland natuurlijk niet ver weg!


Om de team spirit te versterken, wordt er ook elk jaar een Agent Party georganiseerd. Wij feesten samen met de kantoren van de BeNeLux in Brussel. Meer hierover in mijn volgend artikel.


Om mij beter te leren kennen, zal mijn volgende artikel dan ook gaan over de weg die ik heb afgelegd binnen Engel & Völkers.


Blijf vooral mijn pagina in het oog houden om dit niet te missen!


Liefs Kimberly

57 views