Wonen op het water, iets voor jou?

Schip ahoy lezers! Tijd om een nieuwe manier van wonen te ontdekken samen met mij op deze woonboot gelegen in het Willemdok in Antwerpen. Het noorden van Antwerpen-Centrum is een erg populaire regio vanwege zijn waterzichten en het MAS. De trendy barretjes en leuke eetplekjes houden we achterwegen voor een volgend artikel, but you get my point. De appartementen op deze locatie zijn dun gezaaid, maar deze woonboot biedt jou het voordeel dat je elke dag met dit zicht kan opstaan!

Een karaktervol object is het zeker, origineel dateert de boot van 1897, maar ondertussen hebben ze deze al omgetoverd naar een rustiek design met een upgrade naar hedendaags comfort. Met 3 slaapkamers, 2 badkamers, een volledig uitgeruste keuken en een gezellige leefruimte, moet deze op geen enkel gebied onderdoen voor ons traditioneel vastgoedaanbod.

Ik ben alvast even gaan ontdekken hoe het leven op een boot eraan toe gaat. Toen ik aan het roer stond, voelde ik mij wel even Keira Knightly in Pirates of the Caribbean, ook al denk ik dat het leven op het water niet voor mij weggelegd is, haha! Desalniettemin denk ik dat het super is voor mensen die graag omringd zijn door water.

Het adembenemende zicht is niet het enige voordeel gebonden aan deze boot. De aankoop verloopt zonder het betalen van registratierechten, en je hoeft je ook niet druk te maken over het zoeken naar een notaris. Ten tweede, als je graag andere wateren wilt opzoeken, is een woonboot ook zeker aan te raden! Je kan je "thuis" gewoon mee op reis nemen. Nu moet ik toegeven dat deze specifieke boot niet de meest avontuurlijke is, maar anderen misschien wel! Maar je thuishaven is toch nog altijd de beste plaats, niet?


Een klein minpuntje zou kunnen zijn dat je moeilijker een krediet kan verkrijgen voor de aankoop van de boot, omdat deze niet onder vastgoed valt. Je zal al ander vastgoed in onderpand moeten geven.

Maar toch, het leven op een boot ziet er heel aangenaam uit.... Vind je niet? Het zou natuurlijk ook jou tweede verblijf kunnen worden. Je voelt je toch altijd op vakantie aan boord!


Heb je vragen over het woonboot-concept? Contacteer via: kimberly@afashion4realestate.com


Xo Kimberly

43 views